090215 agtigtagtigtskjorte WEEKDAY COLLECTION / strikbukser ZARA / strik H&M TREND / støvler ISABEL MARANT

Komfi-Stina er på banen igen og matcher vejret!

Og så blev det hverdag i Berlin. Det er gråt, koldt, vådt og tåget. Vi fryser, og jeg har både haft blærebetændelse og forkølelsessår (oh yes – skal nok spare jer for yderligere detaljer), og er syg igen i dag. Vi skrantede begge i weekenden, som derfor ikke bød på de store udskejelser …ah og dog, lidt blev det til.

SÅ god (og billig) fredags-øl på et lokalt bryghus, Hops & Barley. Traditionel tysk mad (WWM Gastronomie & Event), nu ville min mand altså have schnitzel (og jeg kan alle steder hernede få et vegetarisk alternativ, så dejligt) fredag aften. Det hyggeligste lokale madmarked på Boxhagener Platz lørdag. Kvarterets bedste burgere (at dømme efter den evige kø foran biksen – og virkelig gode var de!) på Burgeramt, kokkereret af unge anarkister søndag. Og også søndag skulle loppemarkedet RAW-Flohmarkt der ligger en gade væk, være rigtig godt, men der var ikke mange stande, sikkert pga årstiden. Man kan i det hele taget, på godt og ondt, fornemme at det ikke er højsæson. Så selvom Berlin bider en lille smule fra sig og ikke altid viser sig fra sin nemmeste side, udnytter vi byen efter bedste evne.

I går var vi heldige at få billetter til Christian Braad Thomsens dokumentar om Fassbinder, der havde verdenspremiere i Kino International. Det var en rigtig god oplevelse! Tror jeg dedikerer et helt indlæg til det og den gamle DDR biograf, som den blev vist i. Bare det at gå til og fra U-Bahn på den imponerende boulevard Frankfurter Allee (den der munder ud i Karl Marx Allee) op til Frankfurter Tor, når man skal afsted til biografen. Og hjem igen ad samme vej og gennem de grafitti malede gader i vores eget kvarter, hvor den ene sære butik efter den anden har åbent på uforudsigelige tidspunkter. Se de mest vidunderlige genbrugs bolig sager – ååh jeg har tabt mit hjerte til så mange lamper, bladholdere og thekander i funkis/industriel/retro/DDR/Bauhaus/art deco/Stina-stil… At kunne/skulle vælge imellem det ene spændende takeaway efter det andet og ende op med vietnamesisk, der ligger to huse væk fra hvor vi bor, der var så lækkert, og kun kostede 12€ for to store portioner. Ahmen altså, så er en tirsdag virkelig ikke helt værst i Berlin!

…og heller ikke en onsdag, selvom jeg er syg og alene hjemme imens manden er videre på filmfestival. For jeg kan kigge ud på TV-Tårnet, imens jeg sidder i sofaen og blogger :)