DSC_0579

Når jeg er ude at rejse, forsøger jeg som regel at finde en bog at tage med, der foregår samme sted, som hvor jeg skal hen. Synes det giver en ekstra dimension til læsningen – og til rejsen :)

 Derfor vil jeg spørge jer – kan I anbefale noget skønlitteratur, der foregår i Berlin?

Jeg har læst Jan Guillous fantastiske romanserie om Det Store Århundrede – Brobyggerne, Dandy og Mellem rødt og sort (der skulle være en fjerde bog på vej, glæder mig helt vildt!). Den begynder ved forrige århundredeskifte og den sidste bog ender lige før 2.verdenskrigs begyndelse. Hans Falladas Alene i Berlin, som skulle være en af de vigtigste bøger om tyskernes egen modstandsbevægelse, skrevet lige efter i 1946 var også god omend barsk. Og Hanne Vibeke Holsts Undskyldningensom er en nutids familiehistorie, hvor hovedpersonen er bosat i Berlin (har i øvrigt fået et lille crush på H. V. Holst, som jeg ellers ikke rigtig før har gidet læse noget af, men slugte også Min Mosters Migræne – eller Hvordan Jeg Blev Kvinde – Kan I ellers anbefale noget af hende?).

Det er de læseværdige bøger der foregår i Berlin, som jeg umiddelbart har kunne finde. Synes det er ret hyggeligt at læse efter et tema og når jeg bevæger mig rundt i byen nu, forbinder jeg de nogle af de forskellige gadenavne med historierne og personerne fra bøgerne, i de forskellige tider.

Hernede har jeg ”lært” at læse på en kindle, ellers foretrækker jeg så absolut en fysisk bog med cover og papirsider. Men det er godt nok smart, at kunne have så mange bøger samlet, når man ikke har plads eller kan slæbe dem frem og tilbage. Og at man kan downloade en ny, når man ikke lige har mulighed for at købe en på dansk.

 Så hvis I kender andre bøger hvor handlingen, eller noget af den, er sat til Berlin, vil jeg blive rigtig glad, hvis I vil nævne dem for mig :)