rabarbertrifli kokossukker agtigtagtigt.dk - 1 (2)

Nu fik jeg knækket koden, til at lave rabarberkompot sødet med kokossukker. Det handler selvfølgelig bare om mængden, og jeg har nok puttet for lidt i før. Jeg har faktisk bare drysset lidt ovenpå på slump… Nu vejede jeg af, 125g til 500g rabarber og det synes jeg passede megeet godt! Det blev sødt nok uden at blive hvinende sødt. Pga. kokossukkeret mister rabarberne den lyserøde farve og bliver mere brunlig. Men kombineret med den karamel-agtige sødme fra kokossukkeret, gør det ikke så meget for helhedsindtrykket.rabarbertrifli kokossukker agtigtagtigt.dk - 1 (6)

En super enkel og nem dessert med rabarber(kompot) er en trifli, der egentlig bare består af noget creme og noget knas. Her er en helt simpel udgave med flødeskum og ristede mandler. Ikke så mange dikkedarer ;)rabarbertrifli kokossukker agtigtagtigt.dk - 2 (1)

Til 4stk. i halvstore glas:

Rabarberkompot

  • Rensede rabarber 500g
  • Kokossukker 125g
  • 1 vaniljestang

Rabarber skæres i stykker på ca 1-2cms bredde og puttes i et ovnfast fad med kokossukker og kornene fra samt selve vaniljestangen. Sølvpapir puttes over og de bages i ovnen ved 200gr i ca en halv time. Mine var frosne så de fik noget længere tid. Kig til dem efter en halv times tid, de skal være helt fuldstændig møre og falde fra hinanden. Det synes jeg er lækrest, når kompotten skal bruges til søde sager.

Mandelknas

  • Mandler 100g
  • Vand 1dl
  • kokossukker 1 spsk

Varm vand og kokossukker på en pande til det bobler. Så kommes mandler i og der røres rundt til væsken er fordampet. De lidt klistrede mandler puttes på en bradepande med bagepapir og bages ved 160gr i ca 20min. Igen hold øje, mine fik nok lige 5min for meget. De får smag som brændte mandler. Køles af. Hakkes groft. Gem et par hele til pynt.

Flødeskum

  • Af 2,5dl fløde

Saml triflien med mindst 3 store spiseskeer kompot i bunden, 2-3 spiseskeer flødeskum ovenpå, og en stor håndfuld (afkølede) hakkede mandler øverst. Put et par af de hele mandler ovenpå til sidst.

Let, cremet og knasende nem dessert :)
rabarbertrifli kokossukker agtigtagtigt.dk - 4 rabarbertrifli kokossukker agtigtagtigt.dk - 5

Nyd!