Husker I at nyde rabarber? Det er en af den slags særlige råvarer der kun er tilgængelig i en kort periode, og allerbedst i starten af forårssæsonen. Det er en af mine yndlingsspiser. Kombinationen af det syrligtsøde er så raffineret. Egentlig er det jo en grøntsag selvom vi bruger den som en frugt. En nem måde at bruge dem på er i en smuldrekage. En dårlig ting ved rabarber er dog at de kræver ret meget sukker. Jeg har forsøgt mig med alternativer og at spare på det. Det kan man lige så godt droppe. De kræver sin del. Men så kan man jo i hvert fald spise dem sammen med noget fedt og protein holdigt som så kan lægge en dæmper på blodsukkertrippet. Her har jeg brugt mandler i stedet for mel, så bliver det da lidt sundere og mere næringsholdigt. Og man kan feks spise det med en klat Skyr til for at få proteiner.
Man skyller og ordner rabarberne (husk ikke at skære for meget af det nederste stykke, det har den fineste smag!), og skærer dem i passende stykker. Putter dem i et fad og drysser sukker over. Så kan man efter smag tilsætte vanilie, kanel og citronskal. De er også dejlige helt for dem selv. De skal have en 10 minutters tid i ovnen. I mellemtiden blander man blødt smør (rigtig smør) med et par håndfulde mandler som er blendet eller hakket til mel. Fordeler det over rabarberne og giver dem 10-15 minutter mere til det er gyldent. Spis det lunt med en klat yoghurt der er rørt op med vanilje. Jeg synes det smager dejligt med en klat frisk og syrlig yoghurt til, men man kunne jo også bruge is eller flødeskum.
Mmm rabarber…
Jeg er så heldig at have de lækreste rabarber i haven. Har lige lavet en portion grød og går all in og spiser det til morgenmad med piskefløde. Det smager helt fantastisk og så længe det ikke er hver dag går det nok, selvom det ikke lige er noget en diætist vil anbefale :)
Vil også lige sige at jeg synes det hyggeligt med denne slags indlæg på bloggen :)
Ej hvor er du heldig:) Og hvor lyder det lækkert!!
Og tak, rigtig dejligt med den slags tilbagemeldinger:)
Hej søde, ja det er rigtig det er lige nu de er gode, tror jeg skal ha`nogle i haven igen.
Denne her skal jeg ihvertfald prøve. :D
Det synes jeg da var en god ide! De er jo nemme at have og noget af det lækreste:)
Mmh det lyder lækkert med mandler. Jeg ælsker rabarber crumble – kan i øvrigt også anbefale muffins med rabarber og marzipan! :)
Nå ja dem har jeg også prøvet at lave, de er også bare gode!:)
Hmmm, har aldrig smagt rabarber, tror jeg – det må være en fejl i min opdragelse.
Ja det er det da! Skynd dig at smag dem:)
Ser fantastisk ud! Elsker rabarber, så det er om at nyde den sidste tid med den skønne grøntsag :-) tak for tippet til en dejlig dessert!
Ja lige præcis! Glad for det kunne bruges:)
Mmmm det ser virkelig godt ud. Min fætter plejer at sige at rarbarber er en god undskyldning for at få flødeskum! Men det var da en god idé med yoghurt.
Hæ hæ… ahmen flødeskum er nu også ret så lækkert;)
Pingback: a p r i l – agtigtagtigt