Da jeg fandt disse til et stykke under halvdelen af nypris, slog jeg til, selvom det var “contrast”-udgaven, dvs kanten eller sålen rundt om var kernelæderfarvet. Den helt sorte udgave er virkelig svær at få fat på. Den lyse kant giver støvlerne et noget andet udtryk, og forstyrrer for meget ifht at konstruktionen, og de andre detaljer træder tydeligere frem i sig selv. Så jeg farvede sålen sort. Det er blevet ok fint synes jeg. Man kan godt ane at kanten ikke er knaldsort, men jeg farvede også bare direkte oven på den lysebrune farve. Men man kan vist få noget til at rense den gamle farve af med først (nogen der har forstand på den slags?), så overfladen bliver mere rå og tager bedre imod. Det kan være jeg gør det senere og så farver dem op igen.

Jeg har længe manglet et par høje støvler, der ikke var plateau, men med et mere klassisk/basis udtryk. Og der er de rigtig gode. De vil jo passe til alt! Jeg kan rigtig godt lide at forstykket er højere end bagstykket. Og at støvleåbningen (er der et ord for det?) er bred, det får anklerne til at syne mindre.

Det fine ved at det endte med denne model, istedet for dem der var helt sorte i forvejen, er de lidt anderledes detaljer: Ruskindstykket bagpå og på siden. Remmen, der forbinder forstykket med bagstykket, som krydser og sidder fast i et spænde. Og den tydelige stikning der ligger ovenpå sålen (den runde cirkel man kan ane er ikke en fejl, men Acne logoet der er syet på indersiden…?).

(….. og så prøver jeg bare fra nu af, at fortrænge alt om, at jeg spildte narvsværte på vores trægulv, da jeg farvede dem – GISP!! Husbonden tog det heldigvis rigtig pænt… Notetoself: Husk Stina – LAD VÆRE med at gøre den slags når du er overtræt!)