DSC_0486 DSC_0478 DSC_0479 DSC_0483 DSC_0492 DSC_0497DSC_0495Hvis man vil nyde jordbærsæsonen i form af en jordbærkage, men ikke gider bagernes med de tvivlsomme råvarer (eller betale 39 kr for en lille i Penny Lane), kan man jo bage sin egen. Det gjorde jeg i weekenden og den blev fantastisk god! Nok den bedste jordbærkage jeg nogensinde har smagt. Bunden er dejlig mazarin-agtig og lidt chewy, men alligevel heller ikke for tung og så slipper man for mørdejs besværet. Og cremen er så lækker frisk! Lige noget for en som mig, der elsker alt det citrus-syrlige… Og så er det jo en nem måde at lave creme på, ved ‘bare’ at røre lækkerier i mascarpone.

Jeg fulgte denne opskrift, men har så tilføjet et lag mørk chokolade, det hører sig til en jordbærkage, synes jeg… Og så brugte jeg kun 100g marcipan fordi jeg gerne ville have en økologisk, der kun var i 100g’s pakker og så synes jeg alligevel lige det blev for dyrt at skulle købe 2 stk… – men bunden blev altså god alligevel. Den bliver nok bare ekstra god med mere marcipan. Kvinden jeg har stjålet opskriften fra brugte Summerbirds marcipan og det må være det lækreste! Det vil jeg prøve en anden gang.

Du skal bruge:

    • 150 g marcipan
    • 135 g sukker
    • 100 g smør, blødt
    • 2 store æg
    • kornene af 1/2 vanillestang
    • 40 g havregryn
    • 40 g hvedemel

100g mørk chokolade 70%

  • ca. 300 g friske danske jordbær, halverede

Mascarponecreme:

  • 250 g mascarpone (en bøtte)
  • skal og saft af 2 økologiske lime
  • 2 spsk flormelis
  • kornene af 1/2 vanillestang

Forvarm ovnen til 175 grader. Ælt sukker, marcipan og blødt smør sammen med hænderne. Tilsæt herefter æggene og ælt videre med hænderne – dejen skal ende ud med at minde om en creme (jeg æltede det hele på Kitchen Aiden med det flade piskeris, det fungerede fint). Bland vanillekorn, havregryn og hvedemel, og rør det i dejen. Hæld dejen i en bagepapirsbeklædt springform på 22 cm og bag den i 25 min., eller til den er let gylden og lige præcis gennembagt. Lige når kagen er taget ud af ovnen kommes chokoladen direkte på, så vil den hurtigt smelte og kan smøre og fordeles i et jævnt lag udover kagen. Lad kagen køle helt af (stil den evt i køleskabet). Rør cremen sammen og kom den på kagen, og pynt med de halverede jordbær.

…en frisk og meget fyldig, men alligevel ikke for tung, sommerlig jordbærkage…

Måske den bedste jordbærkage!