agtigtagtigt.dk mysli opskrift 1

Som sagt gik jeg i køkkenet i går. Det er min “medicin” på dårlige dage, hvor man ikke ligefrem er sengeliggende syg, men alligevel skal holde sig indenfor og ikke har kræfter til alverden. Udover at jeg hygger mig i processen, kan jeg på den måde skabe lidt overskud til de næste dage, ved at have gode sager på lager.

Mysli er så nemt og sådan en god ting at lave selv. Så ved man hvad der er i og man kan nøjes med at putte det i man kan lide. Skyr eller græsk yoghurt med mysli og frisk fugt er min yndlingsmorgenmad på hverdage, hvor det godt må være nemt. Det syrnede mælkeprodukt ligger let og godt i maven, nødderne mætter og giver gode fedtstoffer, og så kan man fylde på hvad man har af frisk frugt. Så er man kommet rimelig godt igang.

Jeg plejer at søde med kokossukker, men det havde jeg ikke hjemme, så det blev honning istedet. Det gør til gengæld at det samler sig i lidt blandede klumper, som knaser dejligt. Og så har jeg længe ville prøve at lave mysli med frysetørrede bær, for at få tilført noget friskhed og syrlighed i smagen. Jeg brugte disse økologiske skovbær. Der er store hele bær i og de er meget velsmagende!

Jeg brugte:

  • 2 dl mandler 
  • 1 dl hasselnødder 
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 2 dl kokosmel
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk vaniliepulver
  • 1 spsk honning
  • frysetørrede bær ca 1 dl 

Hak nødderne groft. Bland alle nødder og kerner med kanel og vaniliepulver. Fordel på et stykke bagepapir på en bradepande. Forsøg at dryp/fordel honningen udover. Put i ovnen på 150 grader. Rør i det undervejs så honningen fordeler sig. Det skal have ca 20-30min men hold øje. Når det begynder at dufte og nødderne er blevet gyldne er det ved at være færdigt. Når det er afkølet blandes de frysetørrede bær i.

DSC_0458agtigtagtigtagtigtagtigt