DSC_0403DSC_0391DSC_0084 DSC_0088 DSC_0099 DSC_0101 DSC_0389 DSC_0397 DSC_0374 DSC_0393Forrige fredag ankom vores weekend gæster lige til eftermiddagskaffetid, så tænkte jeg ville bage en kage. Tiltuskede mig derfor min mors opskrift på æblekage, som bare er vildt god. Den er old school og ikke spor sundere eller med nogle nymodens ingredienser, men smagen er i top, rar og nostalgisk. Det jeg synes gør den særlig god er konsistensen, måden æblerne bliver bagt på, den kraftige smag af kanel og den friske raffinerede tilføjelse af citron. Kanel og citron er to af mine absolut yndlingssmage!

Du skal bruge:

100 gr. smør der smeltes og afkøles
4 æg
400 gr. sukker
300 gr. mel
2 dl mælk
3 tsk bagepulver
Revet skal af 1 øko citron
4 æbler
100 gr. sukker
1 spsk kanel
50 gr. koldt smør
Æg og sukkker piskes skummende. Mel, bagepulver og revet citronskal blandes. Melblandingen røres i æg og sukkerblandiningen. Det smeltede smør røres i dejen og til sidst mælken.
Blandingen hældes i en stor bradepande eller et ildfast fad.
Æblerne skrældes og skæres i tynde både og vendes i blandingen af sukker og kanel, derefter stikkes de ned i kagen i tætte rækker. Til sidst lægges det kolde smør i tynde skiver ovenpå kagen.
Bages v/ 175 gr. i 40 min. – men tjek lige om den er gennembagt, min fik mindst en time, måske fordi mit fad var lidt for småt så den blev det højere…
Server med vanilieis, cremefraiche, flødeskum eller skyr alt efter temperament.
Velbekomme!