DSC_0737┃skyr i efterårs versionen = æblekage til morgenmad┃

Sidste weekend fik jeg en pose æbler med hjem fra svigermors have, som jeg fik kogt til en kæmpe portion grød søndag. Så hele sidste uge stod morgenmenuen på æblekage. Æblekage i morgenmadsversion altså. Skiiiir, mandler ristet i smør med kanel og kokossukker og så en ordentlig klat vaniliekogt æblegrød. Mumsfilibaba! Bliver aldrig træt af æblegrød. Smagen af efterår…

Udover æblegrød hver dag, bød ugen også fornemt på et par restaurantbesøg, en koncert og en tur i biffen. Og BogForum! Ikke at forglemme. Det havde jeg set meget frem til, men sidst jeg var på BogForum foregik det i Forum, og det var altså bare mere hyggeligt. Synes der gik lidt gedemarked i den i Bella Centeret. Det er næsten for stort og meget støjende. Der kom jeg altså lige til at savne Ordkraft i Nordkraft.

Koncerten var en klaverkoncert i Planetariet med Carsten Dahl. Meget smuk konstellation. Inden da spiste vi på BioMio, men det var desværre ikke helt 100% godt. Og oven i det lidt for dyrt til ikke at være rigtig godt. Jeg fik nogle halvkedelige (og ikke mættende!) gnocchi, mens min mand valgte løgtærte som så tilgengæld var rigtig lækker. Den var mit andetvalg, æv bæv, den skulle jeg have taget istedet for. Stress over ikke at vælge rigtigt på en restaurant ;) Det er vist meget sigende for stedet, at det er lidt ujævnt, hvad jeg også kan forstå på andres anmeldelser. Det er bare så ærgerligt, for synes egentlig godt om konceptet.

Filmen ‘Kvinden der forsvandt’ blev jeg noget skuffet over?! Synes slet ikke den var så mindblowing, som anmeldelserne gav udtryk for og som jeg ellers havde glædet mig til. Sad hele tiden og ventede på at tvistet skulle komme… Udover det tvist som man rimelig hurtig kunne regne ud. Synes også slutningen var lidt fesen. Men filmen var altså ikke decideret dårlig, bare ikke ligeså god som jeg havde håbet på og forventet. Er der nogle af jer der har set den, hvad synes I?

Nå nok brok – inden filmen spiste vi på Manfreds og det var godt! Vi fik 7 småretter, der hovedsalig var baseret på grøntsager. Meget dejligt koncept og iøvrigt er restauranten også økomærket. Moderne nordisk, rustikt og gedigent. Der vil jeg meget gerne hen igen! Virkelig hyggelig indretning og stemning på stedet også.

…denne uge bliver også god med et par venindeaftaler, en enkelt eller to cph:dox film og så tror jeg det ender med en tur i sommerhus i weekenden. Der er ligepludselig gået alt for lang tid, siden jeg sidst var i sommerhuset hos moar og faaar. Det kan man godt blive afhængig af at komme, nu man bor så tæt på og har muligheden :)

IMG_2673┃BioMio indrettet i folkekøkken stil┃IMG_2610UntitledIMG_2605┃…efterårslandskaber ved mine svigerforældre….┃DSC_0735┃kom ikke hjem med så mange bøger fra BogForum, men Patti Smiths ‘Drømmespinderi’ glæder jeg mig til at læse, en flot fotobog som pressegoodie at blive inspireret af og en lækker lille blok fra Filmcentralen at notere i┃IMG_2753┃ på Manfreds sad vi ved disken ud til køkkenet på rigtig Barcelona maner┃Untitled 2┃Min tlf var ved at gå død og jeg ville skåne resten af selskabet for evindelige iPhone billeder, men fik lige taget lidt i starten – og af hvidvinen for lige at huske den, for den var god! I det andet glas er Kølsters cider. Faktisk ret lækkert med cider som supplement til vinen. Især når man får mange forskellige retter┃IMG_2581┃perfekt dobbelt cortado på Cafè Formidable