Jeg har et lille tip, hvis man er en håbløs økoflipper som jeg, der prøver at spise så rent som muligt, men også godt kan lide lidt godt til eftermiddagskaffen. Disse chokoladebarer fra Søstrene Grene! De er et fantastisk alternativ til de konventionelle chokoladebarer der er fyldt med alt muligt skidt, der stresser kroppen. Disse er økologiske, baseret på tørret frugt og nødder med kun en lille smule sukker tilsat.

Min yndlings er ‘Kokosbaren’, den kan minde lidt om en Bounty. Den består hovedsagelig af dadler, og så får man det sunde fedt fra kokosnødden, der er med til at ligge en dæmper på blodsukkeret. Der er også havtorn og hybenpulver i. ‘Mørk frugtbar’ består først og fremmest af abrikoser, derudover er der bla mandler og hasselnødder i. Den er lidt mere frisk i smagen pga abrikoserne. ‘Søster tærte’ er bare jordnødder med mørk chokolade og ikke så meget mere andet end lidt vanilie. Man kan kalde den en super ren og enkel udgave af en Sneakers, nu vi er ude i de sammenligninger. Frugtbaren og Søstertærten kan man også få med lys chokolade, men jeg vælger altid mørk, både fordi det er det jeg bedst kan lide, men også fordi der er mere af den sunde og gode kakaomasse i, mindre sukker og dermed mere næring.

De er gode lige at have i tasken, så man ikke bliver fristet til at købe noget skidt på farten. Rimelige i pris. Superlækre, man får den samme fornemmelse som at spise en chokoladebar, også fordi de er pakket ind enkeltvis og papiret knitrer så hyggeligt. Og selvom de ikke er decideret kaloriefattige, er de tilgengæld fyldt med ægte råvarer og næring, som kroppen kan bruge til noget.