Her i mini ferien var der god tid til at hygge med morgenmaden, det er bare noget af det bedste jeg ved! Jeg eksperimenterede lidt med at lave nogle amerikanske pandekager i en sundere udgave. Helt uden sukker, med kun en lille smule fuldkornsmel og med masser af protein. De blev gode, og man kunne godt mærke bagefter, at man var friskere, end når man har spist de helt hvide af slagsen.

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 2 modne bananer
  • 1/2 dl fuldkornsmel (fx kæmpedurum el. alm durum)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 1 tsk bagepulver
  • et nip salt
Mos bananerne godt. Pisk dem sammen med æggene. Bland de tørre ingredienser, og pisk dem derefter godt sammen med ægge-banan blandingen. Steg i lidt øko smør eller kokosolie.
Spis dem med diverse godt pandekage tilbehør – såsom ahornsirup, ristede nødder, god marmelade lavet på masser af frugt og ikke så meget sukker, honning, mørk chokolade, frisk frugt osv.
De her har både hygge- og næringsfaktor:)