DSC_0018DSC_0021DSC_0024I kan måske lige nå at drøne ud at handle ind til denne her, som en weekend treat! Det kan også være I allerede har hjemme til at kunne gå igang, hvis I alligevel har et ordentligt nøddelager og LCHF basis nødvendigheder hjemme såsom fløde, smør og philadelphia ;) Jeg har været lidt længe om at prøve at lave cheesecake LCHF style, men det er bestemt ikke sidste gang, for hold da op hvor blev den l æ k k e r!! Sååå god… Tror måske endda jeg vil driste mig til at sige, at det er den bedste cheesecake jeg nogensinde har smagt (undskyld mor, din er også helt vild god :*). Eller også er det måske bare fordi man føler man kan spise den med lidt bedre samvittighed end hvede+sukker versionen…

Jeg har lavet den med vegetabilsk agar agar som man kan få i helsekosten istedet for gelatine, men hvis man er ligeglad, kan man jo bare bruge husblas, som i den oprindelige opskrift. Min blev iøvrigt ikke så høj, da jeg rørte ret meget rundt i massen fordi agar agar’en var lige ved at klumpe for mig. Men hvis man rører den ud i noget mere væske, så den er flydende og nemmere at fordele hurtigt, tror jeg også kagen bliver lidt højere og måske mere luftig.

Jeg blendede nødderne så det blev som mel. Og da det bliver blandet med smør bliver den meget a la Digestive. Salt, crunchy og karamel-agtig i smagen. Det karamel-agtige tror jeg også afhænger af hvilke nødder man bruger. Jeg brugte flest paranødder og mandler, og så lidt valnødder og hasselnødder også.

Og så kan jeg godt lide blandingen af den crunchy salte bund, den syrlige ostemasse og de søde friske frugtbidder, så jeg lavede en frugtgele med bær til toppen. Det var lidt improviseret, så brugte bare en pose økologiske blåbær jeg havde hjemme med et par hundrede gram i, men den kunne ikke helt dække toppen, så man skal nok bruge lidt flere bær, så den bliver helt dækket og pæn.

Jeg gik ud fra opskriften herfra, men I får den lige her med mine tilrettelser:

Du skal bruge:
 
Bunden
  • 200 g blandede nødder (fx mandler, paranødder, macadamia, hasselnødder, pecannødder, valnødder)
  •  150 g smeltet smør
  • 2 spsk kokossukker
  • 1 knivspids salt
Rist nødderne i ovnen på 150 grader til de er gyldne og begynder at dufte. Hvis du ønsker en fin bund, blender du nødderne til mel, hvis du ønske lidt bid kan du bare hakke dem. Bland nøddemiksen med det smeltede smør og sukker. Beklæd en springform med bagepapir (blot i bunden) og fordel nøddenmassen derpå, køl ned.
Toppen
  • 250 g philadelphia
  • 200g neutral yoghurt el. græsk yoghurt
  • 2 dl fløde
  • Saft af en lime (eller en halv citron, eller begge, måske mere)
  • 1 spiseske agar agar (eller 6 plader gelatine)
  • 100g kokossukker (eller anden sukkererstatning fx sukrin, eller alm.)
Pisk fløden let, bland det sammen med yoghurt, flødeost og kokossukker. Lun limesaften og rør agar agaren i, pas på det stivner ret hurtigt, rør evt mere saft i. Rør det hurtigt med osteblandingen (jeg lod Kitchen Aid’en køre med den flade pisker, mens jeg hældte det i, for at få det bedre fordelt) og hæld det på den gennemkolde bund. Køl kagen.
Frugtgele
  • 1-2 poser økologiske blåbær
  • 1 teske agar agar
  • kokossukker
  • vaniliepulver
  • lidt vand

Kog de frosne bær op med en anelse vand i bunden, til de trækker saft, men hvor de fleste bær stadig er hele. Smag til med kokossukker og vanilie. Drys lidt agar agar udover og rør rundt med en ske til det er opløst og fordelt. Lad det køle lidt af inden det fordeles henover kagen. Køl kagen yderligere ned mindst et par timer. Den bliver mere fast og bedre jo længere den står, dagen efter er den fantastisk, men det kan være svært at vente så længe.

Velbekomme!