cheesecake brownie agtigtagtigt.dk - 1Jeg fik sådan lyst til at bage idag sådan en sløv søndag (for første gang i mit nye Østerbro køkken), og kiggede derfor mine egne opskrifter igennem (he he) og kom så i tanke om denne jeg bagte, men da aldrig fik udgivet sidste sensommer?! Nu er det kirsebærsæson igen, så derfor har jeg endnu engang forsøgt mig med en cheesecakebrownie med røde bær (som jeg fik den på Café Grün-Ohr i Berlin, kan anbefales hvis man er til veganske kager). Den er til afkøling nu, og denne gang altså med kirsebær + en dobbelt omgang cream cheese topping. Det kan være jeg også bringer den opdaterede version, hvis den bliver en succes, men nu får I altså “originalen” som jeg lavede den sidste sommer. Og der blev den blev ihvertfald god! :)cheesecake-brownie-agtigtagtigt.dk-2

Det var egentlig meningen, at den skulle have været med kirsebær, som jeg skrev her. Men den dag jeg bagte, var der ikke flere tilbage i min lokale Fakta, så det blev istedet hindbær som også fungerer rigtig fint! Brombær kunne også være godt tror jeg.

Den er blevet til på baggrund af et sammensurium af flere forskellige opskrifter. Bunden er min yndlingsbrownie som er både mel og sukkerfri. Måske var den lidt for løs i det som bund til cream cheese toppingen, i hvert fald når man er lidt utålmodig og ikke kan vente på den er kølet ordentligt af først – host – men dagen efter har den altså virkelig sat sig!cheesecake-brownie-agtigtagtigt.dk-3

hvad du skal bruge…

browniebund:

  • 150g mørk chokolade 70%
  • 150g smør
  • 3 æg
  • 100g kokossukker
  • 1 teske vaniliepulver

cream cheese topping (lav evt. dobbelt portion)

  • 1 pakke buko/philadelphia flødeost
  • 1 æg
  • citronsaft+skal fra 1 øko citron
  • 1 spsk kokossukker
  • 1 teske vaniliepulver

1 bakke hindbær

fremgangsmåde brownie:

• Chokolade og smør smeltes i vandbad • Æg piskes med kokossukker og vanilje • Pisk derefter den smeltede chokolade+smør masse i æggesukker massen • Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir

fremgangsmåde creamcheesetopping:

• Pisk flødesost, æg, kokossukker, citron og vanilje med en elpisker

saml kagen:

Put klatter af flødesost ovenpå browniedejen, og træk derefter en kniv igennem i baner først på langs og så på tværs, så kagen får et marmoreret mønster • Placer hindbærrene ovenpå • Jeg synes det så finest ud at ligge dem imellem “linjerne” fra marmoreringen.

Bages ved 180grader i 35-40 min • Se til den. Den føles nok lidt løs i det, men stik en pind i, der skal helst ikke sidde for meget flydende brownie dej på. Ostetoppingen bliver ikke gennembagt på samme måde som kagen, så den vil hænge lidt ved og den må iøvrigt godt blive gylden • Afkøles en times tid og sættes derefter i køleskab • Den er afgjort bedst gennemkold, og har altså først rigtig sat sig dagen efter bagning (men man må godt smag, hvis man ikke kan vente ;)).cheesecake brownie agtigtagtigt.dk - 5 cheesecake brownie agtigtagtigt.dk - 1 (1) cheesecake brownie agtigtagtigt.dk - 8 cheesecake brownie agtigtagtigt.dk - 9 cheesecake brownie agtigtagtigt.dk - 11

N y d !

cheesecake brownie agtigtagtigt.dk - 12

…on a side note ;) Kop foræret af min mand, købt i Moderna Museet.