DSC_0063 DSC_0054 DSC_0045 DSC_0049 DSC_0028Det er stadig sæson for stenbidderrogn! Selvom det her er fra vores lørdag aften for et par uger siden, så jeg det nemlig igår i Sallings delikatesse afdeling i renset tilstand. Efter vi havde fået det på Samsø, og fik et tip af vores veninde om at det var billigere at købe det urenset, provianterede vi en ordentlig portion den efterfølgende torvedag. Det er heller ikke det sværeste at rense selv, man kan selvfølgelig finde guides på nettet, men i en kort version er det bare -Først med fingrene tage de største hinder fra -Derefter at røre med et piskeris hvor det der skal væk så vil hænge fast på -Røre, skylle piskeris. Røre, skylle piskeris. Og når der ikke rigtig er mere der hænger fast -Skyller man rognene færdig i en si. Derefter skal de saltes. Og så har man dansk kaviar! Det tager lidt tid, når man gerne vil være grundig. Og det vil man gerne! Men som sådan svært er det ikke (og vores så altså mere glasklart rent ud end det hos Salling).

Blinis er nemme at lave lchf. Gemalen udtalte endda, at han synes de var bedre end de almindelige. Der er mange måder at lave melfri pandekager på, en af dem er med hytteost som udgangspunkt (fra Jane Faerbers kogebog). De bliver faste og nemme at arbejde med, når først de er på panden. I de små størrelser blinisne laves i, var det dog lidt sværere at få dem helt runde. Også fordi loppefrøskallerne sugede så meget væske, at dejen faktisk blev mere fast end flydende. Man kan forsøge sig med at bruge to skeer, eller våde hænder og så forme små kugler man efterfølgende trykker flade på panden.

Og siden det er lchf skal det selvfølgelig være den fuldfede 38% creme fraiche mmm nommenom… som så også er dejlig fast i det. Og udenfor sæsonen, eller hvis man ikke gider de der rogn, kan man selvfølgelig putte røget laks på istedet. Det smager også rigtig dejligt. Bare man husker røde løg og masser af dild! Og at drikke bobler til!! Skøn hapsemad.

Du skal bruge:

  • 4 økologiske æg
  • 250g hytteost
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 1 spsk kokossukker
  • Revet citronskal
  • smør til stegning

Det hele røres sammen og steges i små klatter på panden i rigeligt smør. Det er det. Derefter bygges fyld på efter ønske.

Velbekomme!