DSC_0113DSC_0103DSC_0111 DSC_0115 DSC_0116DSC_0121 DSC_0118DSC_0122 DSC_0128DSC_0142 Da jeg kom i nærheden af 1kg jordbær til en billig penge, skulle de jo bruges på noget fornuftigt, så jeg lchf’ificerede denne opskrift på jordbærkage og kreerede små søde cupcakes. Jordbærkage med masser af marcipan i bunden, tyk mørk chokolade overtræk, syrlig creme og friske søde jordbær mmm… forsmag på sommer. Mættende og uden blodsukkerudsving.

Marcipanen lavede jeg ud fra Madbandittens opskrift. Jeg undlader bare at smutte mandlerne, men blender dem med skal og det hele. Jeg synes det er ligemeget i sådan en kage, at det ikke bliver lyst. Så slipper man for besværet med først at koge, smutte og siden tørre mandlerne og på den måde er det faktisk lynhurtigt at lave sin egen marcipan.

Da det var et eksperiment, at lave jordbærkagen lchf, og jeg ikke havde noget af den fiberrige mandelmel der suger væske, var jeg nervøs for om dejen ville hænge sammen, uden mel. Så jeg lavede en tester ud fra de nedenstående mål og synes den var længe om at blive bagt i midten. Jeg panikkede lidt og puttede derfor resten af marcipanen i dejen og et par skeer loppefrøskaller mere. Men den første udgave blev egentlig ret lækker, da den lige havde stået og kølet lidt af. Luftig og med en kransekage-agtig sej kant. Dem jeg endte med at bage de resten 11 af, blev måske nok lidt rigeligt tunge og faste i det, men meget marcipan konfekt agtige. Også lækre, hvis man elsker smagen af marcipan og mandler. Så det kan man jo gøre som man lyster.

Du skal bruge:

Hjemmelavet lchf marcipan:

  • 300 g mandler
  • 3 spsk kokossukker (eller anden form for blodsukkervenlig sødning)
  • 1 tsk mandelessens
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide (jeg brugte den økologiske på flaske, det svarer til ca 1/2 dl af den)

Blend mandlerne til fint mel. Put resten af ingredienserne i og saml dejen med hænderne, til det har en god konsistens. Sådan! Hjemmelavet marcipan.

Til selve kagerne:

  • 150 g hjemmelavet marcipan (eller 300g for en mere tung, marcipan konfekt agtig bund)
  • 135 g kokossukker
  • 100 g smør, blødt
  • 2 store æg
  • kornene af 1/2 vanillestang
  • 40 g kokosmel
  • 40 g hjemmelavet mandelmel (blendede mandler)
  • 2 spsk loppefrøskaller (HUSK skaller)

100g mørk chokolade 70%

Mascarponecreme:

  • 250 g mascarpone (en bøtte)
  • skal og saft af 2 økologiske lime (pas på med saften at det ikke bliver for flydende)
  • 1 spsk sukrinmelis (smagssag hvor sødt man vil have det)
  • kornene af 1/2 vanillestang

…og så selvfølgelig jordbær, så mange du kan få plads til ovenpå kagerne

Forvarm ovnen til 175 grader. Ælt kokossukker, marcipan og blødt smør sammen med hænderne. Tilsæt herefter æggene og ælt videre med hænderne – dejen skal ende ud med at minde om en creme (jeg æltede det hele på Kitchen Aiden med det flade piskeris, det fungerede fint). Bland vanillekorn, kokosmel og mandelmel, og rør det i dejen. Hæld dejen i muffinforme og bag dem i ca 25 min., eller til de er let gyldne og  gennembagte. Lige når kagerne er taget ud af ovnen kommes chokoladen direkte på i firkanter, så vil den hurtigt smelte og kan smøres og fordeles i et jævnt lag udover kagerne. Lad kagerne køle helt af (stil dem evt i køleskabet). Rør mascarponecremen sammen. Man skal prøve sig lidt frem både hvor sød og syrlig man vil have den. Saften fra limene gør selvfølgelig cremen mere flydende og sværere at smøre på, så man kan måske nøjes med skallen. Smør derefter cremen på med en bred kniv og pynt med jordbær.

Nyd!