Jeg havde godt hørt rygter om snickerskagen, og da instagram så i sidste uge flød over af billeder af Emilysalomons udgave, måtte jeg altså også prøve at bage den famøse kage her i weekenden, hvor jeg kunne afprøve den på venner. Og den lever op til sit ry som den heftigste kage af dem alle! Kombinationen af den milde kagebund, de salte knasende nødder i den bløde vanilje karamel, toppet med den bitre mørke chokolade gør den dejlig extravagant. Den er arbejdsindsatsen værd og gør lykke, hvor den kommer frem. Jeg skar den ud i små firkanter ligesom man ville gøre med en brownie, da den er så intens og tung, at man ikke behøver så meget for at blive mæt på smag. Den er bedre dagen efter, når den lige har fået lov til at sætte sig. De andre skriver den kan fryses, spises frossen, kold og optøet.

Normalt når jeg lægger opskrifter ud, plejer det at være mine egne redigerede versioner, hvor jeg forsøger at lave lidt sundere udgaver, så der ligesom er en merværdig ifht allerede eksisterende opskrifter. Det er der ikke tale om denne gang. Den er med hvidt mel, sukker og hele baduljen! Men i det mindste er alt, kun pånær peanutsene, 100% økologisk. Så det er ægte smør, æg fra høns der har lidt mere benplads, fløde fra glade køer, rørsukker og mel uden stråforkorter. Det samlede færdige resultatet bliver kun så godt som de enkelte råvarer er.

Opskriften hos Emily var en blanding af disse to. Jeg har så lavet lidt en blanding af alle tre, hvor jeg nøjes med 1 pose peanuts af 250g, men tilgengæld putter peanutssmør i dejen, ikke putter kakao i karamellen, og bruger udelukkende 70% mørk chokolade til overtrækket.

Nå det var vist alt fra de indledende øvelser, nu til selve opskriften:

Til bunden skal du bruge:

200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1,5 tsk. bagepulver
250 g peanuts og 3spsk peanutbutter (eller flere peanuts, 3-400g, og ingen peanutbutter)

Til karamellen:

1,5 dl fløde
1,5 dl sirup
Korn fra en stang vanille
75 g smør
3 dl sukker

Til chokoladeovertrækket:

250g 70% mørk chokolade (smeltes over vandbad)

 

  • Smør og sukker piskes godt
  • Tilsæt et æg ad gangen og pisk lang tid imellem hvert, jo længere tid, jo luftigere kage.
  • Pisk peanutbutteren i
  • Bland mel og bagepulver og vend i blandingen
  • Fordel i form – jeg brugte et ovnfast fad med bagepapir i ca 20*30cm
  • Fordel peanuts over
  • Bages ved 200gr min fik en 35-40min, men tiden afhænger af din ovn og hvilken form du bruger. Stik en strikkepind i og kommer den ren op er den færdig
  • Imens kagen bager, koger du karamellen. Det hele i en gryde og så skal det simre en 20minutters tid indtil den tykner når man tester en lille klat i koldt vand
  • Prik lidt huller i den varme kagebund
  • Hæl karamellen over imens bunden stadig er varm
  • Lad den køle helt af
  • Fordel den smeltede chokolade på og lad den stivne helt før den skæres ud

Velbekomme!