agtigtagtigt1┃2345678910111213

Paradoksalt nok er det netop nu, når jeg ikke bor i egen bolig, at jeg er gået helt i hausfrau selvsving. Måske er det egentlig ikke så mærkeligt… Jeg ønsker mig bolig sager, har lyst til at indrette og dimse som aldrig før og drømmer næsten mere om potter og pander end nye sko. Også kun næsten ;) Især sager til køkkenet er jeg optaget af. Flytningen og det at tingene efterfølgende skulle opmagasineres på ubestemt tid, var en kærkommen lejlighed til at få renset ud og smidt ud. Begynde på en frisk. Der var efterhånden også en del 10-15 år gamle ting, som virkelig var slidte og trængte til en udskiftning…

Jeg forestiller mig at “farve”holdningen i køkkenet skal være overvejende klinisk kridhvid som dominerende udgangspunkt og så med sorte detaljer og metal, som indslag til at stabilisere. Klinisk på en retro design måde. Rent, appetitligt og let. Selvom jeg kun leger med sort og hvid kan det jo sammensættes på flere måder, der giver forskellige stemninger ;)

Jeg kunne fx rigtig godt tænke mig en hvid kaffemaskine. Og hvide gryder (dem er jeg så småt begyndt at samle på, dvs. jeg har købt én lille kasserolle). Elkedlen fra Kitchen Aid er også ret fin i hvid, op imod de gode retro detaljer i metal. Tilgengæld kan jeg bedst lide brødristeren fra Dualit i sort. Sort megamussel kan jeg ikke få nok af! Opbevaringskrukkerne ville i den grad pynte på køkkenbordet. Og et über luksus ønske er kagefadet, som jeg næsten føler jeg “mangler”, til når jeg laver de store kager i springform. Et salt&peber sæt mangler vi rent faktisk. Synes det fra Muuto er meget hyggeligt og skævt, men jeg kan også godt lide det mere funktionelle fra vipp. Og apropos vipp så vil jeg gerne få skiftet vores 15år gamle og efterhånden ramponerede cremefarvede serie ud med det sorte som virker mere holdbart (og rustfrit). Arne Jacobsen cylinda linjen, der passer til vores bestik, har jeg længe ville samle på. Især kanderne med de sorte håndtag og salatskålen der er så knivskarpt design. Det kigger jeg efter på loppemarkeder. Lyngbyvaserne har jeg jo, men bonbonnieren fra Lyngby Porcelæn, er simpelthen noget af det yndigste. Perfekt til små chokolader. Til sidst ‘hang it all’ fra Eames, som jeg har vidst, skulle hjem til mig og hænge, siden jeg for første gang så den i helt sort for nogle år siden, men nu er jeg alvorligt bange for den ikke er til at få (i DK) mere.

Kan I lige forestille jer, hvor pæne disse ting vil være i mit fremtidige køkken?