Det er så tilfredstillende at spise de råvarer der hører årstiden til. Og lige nu er det tid til græskar. Sidste mandag lavede jeg græskarsuppe, jeg fulgte ikke nogen bestemt opskrift, men mixede lidt fra forskellige, og ud fra hvad jeg selv kan lide. Jeg ville gerne basere den på kokosmælk, og så havde jeg læst at smagen skulle blive ekstra lækker, hvis man bager græskaren i ovnen først. Det blev en meget blød, lidt sød og og på alle måder fyldig suppe.

Du skal bruge:

  • 1 hokkaido
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 grøn chili
  • en klump ingefær ca 2*2 cm
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime
  • grøntsagsboullion – en spiseske eller en tern

Start med at ordne græskaret. Vask skrællen, hvis den er pæn kan den godt blive siddende på, ellers skræl den og befri den for kerner. Skær den i grove tern, put på en bradepande med bagepapir, dryp lidt olie over og bag i ovnen på 200gr i ca 30-40 min til de er mørke i kanterne og bløde. Skær løg, hvidløg, chili og ingefær i tern og steg det i olie med et par gode teskefulde karry i et par minutter. Tilsæt græskar, boullion, kokosmælk og en 4-5dl vand. Lad det simrekoge ca 15 min. Blend suppen og smag til med salt og peber. Den var ikke helt så stærk, som jeg gerne ville have den, så jeg tilsatte mere karry og chili, men det er lidt efter smag og behag. Pres saften af en lime i til allersidst. Jeg ville egentlig have toppet den med ristede græskarkerner, men var løbet tør så det blev en klat yoghurt, persille og chiliflager. Den friske yoghurt og persille spillede rigtig godt op imod den mere tunge suppe.

Velbekomme!