agtigtagtigt loppe køkkenBauhaus designeren Wilhelm Wagenfeld har også designet denne smukke lille saltbøtte for WMF. Den fandt jeg i en skrammelbod i Treptow Trödelmarkthallen i Kreuzberg (jeg kan lave et samlet indlæg om de forskellige loppemarkeder, hvis der er interesse for det) til 1€! Jeg ved ikke, hvad den normalt koster, men den samme model bare i større, beregnet til parmesan, har jeg set til 70€.agtigtagtigt loppe køkken1Det er bare en lille saltbøtte til morgenægget, men den emmer af godt design. Den ligger godt i hånden og ”taljen” gør at det hele ikke kommer væltende ud på en gang. Samtidig er den smuk. Skønhed og funktionalitet, den sammensætning der kendetegner rigtig godt design.agtigtagtigt loppe køkken2Et funkis kagefad fra 1920erne, et af mine yndlingsårtier stilmæssigt. Sælgeren nævnte faktisk også Bauhaus, men tror nu ikke det er fra skolen, men blot fra samme periode. Tænk at det er så gammelt! agtigtagtigt loppe køkken3Det er rigtig fint at bruge til stilleben. Men selvfølgelig også til at have et et kagefad stående på, så man kan dreje fadet og nemt skære fra alle sider, som den er beregnet til. Stearinlys kunne det også være smart at stille på.agtigtagtigt loppe køkken5Ja, man fornemmer ligesom et tema ;) Igen er det sammensætningen af det hvide, tilsat sort og metal, som jeg synes er så flot.agtigtagtigt loppe køkken4Nå ja, og så fandt jeg en bunke nagelstager igen, denne gang fik jeg prisen ned fra 8€ til 7€ stk. selvom han ikke var meget for det da “de koster det dobbelte i Danmark og Sverige”. Ja, mindst ;)agtigtagtigt loppe køkken6Elsker at lære nyt om designhistorie!

Og at finde og plukke de fine gamle ting ud, så man kan lave en ny blandet sammensætning. Udover det æstetiske er det sådan en god måde at få lidt historie, noget unikt fra forskellige perioder og sjæl og stemning ind i boligen.

(Jeg beklager, hvis det er anden gang I får dette indlæg. Det første skulle have været delt op, men blev udgivet samlet ved en fejl – med alt for mange billeder! Sådan er det når man ikke har regelmæssig internet, sorry…)