●●●●●●●○○○○○

Jeg elsker at garderobeplanlægge! Det er mit lille hobbyprojekt :) Med stil og mode som interesse er det så hyggeligt. Som at være min garderobes kurator.

Og så hjælper det med planlægning og bevidsthed både ift. at købe mindre, men også at få gjort de der helt rigtige gode køb. Jeg vil gerne holde snor i mit forbrug, men stadig gerne købe nyt. Bare kun virkelig gode køb. Lidt men godt. Og på magisk vis virker det. Pengene forsvinder ikke bare, men man får i ro og mag råd til mere.

Jeg har set regler florere på instagram på at sætte et max på 10 eller 12 køb på et år, det er prisværdigt, men dér er jeg ikke endnu… Jeg er rigtig godt på vej i forhold til tidligere ærgrelse over at komme til at købe for meget uden at “ville” det (som jeg gjorde mig lidt tanker om i dette indlæg).

Så jeg har besluttet at lave min egen hjemmestrikkede regel der siger:

max 12 store samt 12 uventede køb i 2019

Altså i gennemsnit et store samt et uventet køb pr. måned. Det uventede kan være basis, eller det der specielle item som kan noget særligt, der lige dukker op og som tilfører noget aktualitet til garderoben. Det store/gode/dyre køb er ting udenfor tid. Klassisk kvalitet som jeg har ønsket mig længe og som jeg kan se i garderoben i årevis fremover.

Det er godt at sætte sig overkommelige mål ikke? Hehe…

Jeg elsker lister, så jeg har selvfølgelig skrevet ned hvordan ønskerne/manglerne/købene umiddelbart tager sig ud. For nu. Har haft denne regel for mig selv siden januar og har jo fået gjort flere køb allerede. Listerne vil også ændre sig lidt i løbet af året. Især i “uventede” delen.

Derudover handler jeg fortsat efter de uskrevne regler, som jeg har haft i årevis – Kun i naturmaterialer. Helst bæredygtigt. Kun sort/hvid/natur nuancer (jamen selvfølgelig). Kun ting jeg kan bruge på flere forskellige måder, som et minimum 3, og også helst igennem flere årstider. Kun ting der føles som 100% mig. Hvis jeg er i tvivl, er jeg ikke i tvivl ;)

Jeg vælger også bevidst lagersalg fra (igen! Efter en lille afstikker sidste år..) fordi jeg risikerer at gøre 4-5 køb på èn gang, som bare ikke er heeelt gode, istedet for den ene ting jeg har ønsket mig i et halvt år og som jeg er sikker på fungerer.

Jeg arbejder desuden på at begrænse mine H&M køb, som er min helt store guilty pleasure og hvor pengene nemt kan forsvinde hen. I forvejen køber jeg kun fra Trend og Premium Quality linjerne eller special kollektionerne. Og mange af mine “uventede” køb ligger også der. De laver nemlig stadig mange fantastiske basis eller specielle items, som er lige mig! Og som jeg kan passe ikke mindst. Jeg har været og er meget glad og tilfreds med mange af mine køb derfra. Men nu bliver det altså allerhøjst en ting i snit pr. måned og det burde også være mere end rigeligt. Heldigvis siger Studio og Conscious Exclusive kollektionerne mig ingenting i år pyh ;)

Og så har jeg stort set kunne betale for de nye køb, med penge jeg har tjent på at sælge ud af det jeg ikke bruger, så det er rigtig tilfredsstillende.

De 12 store som de umiddelbart ser ud på ønskelisten:

 1. ATP Atelier Arezzo taske
 2. Filippa K Volume skirt
 3. Ganni Broderi Anglaise kjole
 4. Totême Dauphine Tørklæde
 5. Adidas Young 96 all black sneakers
 6. ATP Atelier Montalcino Black/White dotted snake mini taske
 7. CHANEL flade Sling Backs sorte
 8. ATP Atelier bælte
 9. CHANEL Ballerinaer kviltede
 10. Hermes Oran sandaler
 11. CHANEL WOC taske
 12. Wolford Chicago Body

Det er ikke så realistisk eller for den sags skyld ønskværdigt med 3 nye CHANEL køb, men det er 3 ting der har været på ønskelisten i ååårevis, så derfor får de lov at blive stående i første omgang. En anden lille dum drøm er nemlig at gøre mit første køb i CHANEL butikken i København. Måske som belønning for og markering af at jeg har gennemført Hormonkuren til juni. Jeg tænker et par af skoene helst de flade sling backs (ballerinaerne har de jo altid). 

●●●●●●●●○○○○

De uventede kommer i sagens natur også lidt hen ad vejen, hvis der lige dukker noget spændende op. Det er i hvert fald tanken udover det der er behov og basis. Men jeg har faktisk allerede gjort 8 køb her! Hvoraf jeg fortryder mindst et, eller… de tjente deres formål på daværende tidspunkt, men de føles bare ikke 100% rigtige. Går et køb ud hvis man sælger det igen? Eller hvis det når at blive slidt op eller går i stykker og bliver kasseret? Det må jeg lige gøre op med mig selv… Mere om det i et kommende indlæg, hvor jeg vil gennemgå hvert enkelt af de køb der foreløbig er gjort.

Det uventede eller basis listen:

 1. Fløjsskjorte/jakke
 2. Forede støvler
 3. Hvid oversize skjorte
 4. Leggings med lynlås
 5. Stram rullekrave
 6. Silkebluse
 7. Silkenederdel
 8. Ballerinaer i ruskind
 9.  Leggings til sommer i god kvalitet
 10. Spidse sling backs med kitten hæl
 11. Chunky ribstrik
 12. Flæsekjole

Jeg kommer alligevel ret hurtigt op på 12 af hver! Men tror også det er værst her om foråret med trangen til at købe nyt og generelt friske op. Vil prøve at beherske mig i løbet af sommeren, som var dér det “gik galt” sidste år. Og så gemme lidt køb til efteråret igen, som også altid er en tid, hvor man trænger til nyt.

Har I sat købsregler op for jer selv?