Husker I at nyde rabarber? Det er en af den slags særlige råvarer der kun er tilgængelig i en kort periode, og allerbedst i starten af forårssæsonen. Det er en af mine yndlingsspiser. Kombinationen af det syrligtsøde er så raffineret. Egentlig er det jo en grøntsag selvom vi bruger den som en frugt. En nem måde at bruge dem på er i en smuldrekage. En dårlig ting ved rabarber er dog at de kræver ret meget sukker. Jeg har forsøgt mig med alternativer og at spare på det. Det kan man lige så godt droppe. De kræver sin del. Men så kan man jo i hvert fald spise dem sammen med noget fedt og protein holdigt som så kan lægge en dæmper på blodsukkertrippet. Her har jeg brugt mandler i stedet for mel, så bliver det da lidt sundere og mere næringsholdigt. Og man kan feks spise det med en klat Skyr til for at få proteiner.

Man skyller og ordner rabarberne (husk ikke at skære for meget af det nederste stykke, det har den fineste smag!), og skærer dem i passende stykker. Putter dem i et fad og drysser sukker over. Så kan man efter smag tilsætte vanilie, kanel og citronskal. De er også dejlige helt for dem selv. De skal have en 10 minutters tid i ovnen. I mellemtiden blander man blødt smør (rigtig smør) med et par håndfulde mandler som er blendet eller hakket til mel. Fordeler det over rabarberne og giver dem 10-15 minutter mere til det er gyldent. Spis det lunt med en klat yoghurt der er rørt op med vanilje. Jeg synes det smager dejligt med en klat frisk og syrlig yoghurt til, men man kunne jo også bruge is eller flødeskum.

Mmm rabarber…