nøddemarengs rabarberflødeskumskage agtigtagtigt.dk - 1 (4)

Vi har fået en stor bærepose fyldt med rabarber af vores venner, der har en kæmpe have. Så lækkert! Elsker rabarber. Det eneste “problem” er at de kræver en del sødning. Jeg har forsøgt at lave kompot med kokossukker, men det bliver ikke helt godt… Næste gang vil jeg prøve at lave rabarberkompotten blandet med jordbær, og se om de i sig selv søder nok til at man kan undvære sukkeret.nøddemarengs rabarberflødeskumskage agtigtagtigt.dk - 14Men jeg kan godt lide at kombinere den sukkersøde rabarberkompot med nødder og sunde fedtstoffer, så den bliver mere blid ved blodsukkeret. Det passer også godt med den milde runde nøddesmag, til de syrligtsøde rabarber. Her har jeg puttet kompotten i flødeskum og smækket det ovenpå min yndlingsnøddebund. Den er så tilgengæld lavet med kokossukker. Det gør den mere blød og fluffy. På almindeligt rørsukker bliver den crunchy og chewy. Der kom også friske danske jordbær ovenpå – og mørk chokolade! Fordi… alting bliver bare lækrere med mørk chokolade :)nøddemarengs rabarberflødeskumskage agtigtagtigt.dk - 3

Nøddemarengsbund:

  • 200g nødder (halvdelen eller mere må meget gerne være mandler, ellers er hasselnødder og paranødder også gode)
  • 200g kokossukker (eller almindelig rørsukker, så bliver den mere sprød og chewy)
  • 3 æg

Blend nødderne i en blender eller minihakker. Jo finere, jo mere chewy. Jo grovere, jo mere knas • Pisk de hele æg godt med sukkeret. Gerne i flere minutter, til det bliver lyst og cremet (med kokossukker bliver det aldrig helt lyst, men alligevel lysere) • Nødderne vendes i de piskede æg til de er jævnt fordelt • Puttes i en springform eller fad foret med bagepapir og bages ved 180gr. i 20-25min. Er den med kokossukker bliver den hurtigere mørk. Hold lidt øje med den og stik en pind i, den er færdig selvom den virker blød, hvis der ikke hænger noget fast • Køles helt af inden der kommer flødeskum på.

Rabarberflødeskum:

  • 1/4 liter piskefløde
  • Hjemmelavet rabarberkompot med vanilie

Pisk flødeskummet let, og rør kompotten i forsigtigt en stor spiseskefuld ad gangen. Ved ikke helt hvor meget jeg brugte, prøv dig frem indtil du synes det smager nok af rabarber og konsistensen stadig er god • Puttes ovenpå den afkølede bund.

Pynt:

  • 2-3oog jordbær
  • 40g mørk chokolade 70%

Skær de rengjorte jordbær i halve og placer dem lidt tilfældigt i bunker halvt ovenpå hinanden • Hak chokolade groft og fordel imellem jordbærrene.nøddemarengs rabarberflødeskumskage agtigtagtigt.dk - 2nøddemarengs rabarberflødeskumskage agtigtagtigt.dk - 1 (1) nøddemarengs rabarberflødeskumskage agtigtagtigt.dk - 9nøddemarengs rabarberflødeskumskage agtigtagtigt.dk - 1 (5) nøddemarengs rabarberflødeskumskage agtigtagtigt.dk - 15

N y d !