lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 8Kender I Gateau Marcel? Det er nok verdens bedste chokoladekage! Så rig, fyldig og chokoladetilfredstillende. Da der ingen mel er i, er det den oplagte LCHF opskrift, når man desuden anvender kokossukker som sødning. Det der gør kagen særlig speciel, er at man af præcis den samme dej både laver den bagte bund og moussen på toppen. Så den smelter på tungen som en drøm… Det er måske nok nærmere en dessert end en eftermiddagskage. Den er ekstrem fyldig, så man behøver ikke så store stykker, før man bliver mættet af smag. lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 2Jeg havde ingen springform, så jeg bagte den i et firkantet fad med bagepapir, og skar så efterfølgende kanterne af, så det blev til skarpe firkantede stykker, hvor man kan se de to konsistenser.

Opskriften er så nem, fordi det er lige dele æg, smør, sukker og chokolade. Den er klart nemmest at bage i en springform, og der passer mængderne godt med de økologiske flasker pasteuriserede æggeblommer og hvider fra Hedegaard, hvor der er 250g i en flaske. Da jeg lavede den i et mindre porcelænsfad, brugte jeg 165g af hver ingrediens. Så man kan regulere mængderne alt efter, hvor stor en kage man vil bage.lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 16

Til en springform skal du bruge:

  • 250g pasteuriserede æggeblommer
  • 250g pasteuriserede æggehvider
  • 250g smør
  • 250g mørk chokolade 70%
  • 250g kokossukker

Fremgangsmåde:

Smelt smør, chokolade og sukker sammen over vandbad eller i en tykbundet gryde • Imens pisker du hviderne stive • Når det smeltede er en ensartet masse røres æggeblommerne i • Derefter røres massen i æggehviderne til det igen er en ensartet masse, vær ikke bange for at røre luften ud af hviderne • Så hældes halvdelen eller 2/3 dele i en smurt springform eller ovnfast fad • Bages ved 180gr i 20 minutter. Stik evt. en pind i hænger intet fast er den fin, selvom den virker blød. Den hæver sjovt op, men falder ned igen, når den kommer ud • Lad kagen køle helt af evt. i køleskab • Når den er kold puttes resten af dejen ovenpå den bagte kage og hele herligheden stilles i fryseren, allerhelst indtil næste dag, så den rigtig kan sætte sig • Tages ud 10-15 før servering. Den er selvfølgelig meget kold, men moussen ovenpå tør hurtigt op og bliver blød. Riv evt. chokoladespåner med en skræller som pynt.lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 7lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 17 lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 12lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 3 lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 10 lchf gateau marcel agtigtagtigt.dk - 1 (2)N y d !