PRODUKTERNE ER SPONSORERET AF HOMEBARISTA.DK
Jeg har to yndlings tidspunkter på dagen. Det ene er når jeg sidder med min første kop kaffe om morgenen. Og det andet er, når jeg drikker en kop kaffe om eftermiddagen. Jeg står gerne en halv time tidligere op for at have god tid til at sidde og vågne stille og roligt med en kop kaffe i hånden. Og om eftermiddagen, når man har klaret det meste man skulle den dag, er det en stille stund jeg har for mig selv, som jeg virkelig sætter stor pris på.

homebarista-agtigtagtigt-dk-1-2Så kaffe betyder egentlig ret meget for mig. En daglig glæde. Da jeg begyndte at drikke kaffe var det altid med en sjat mælk i (og noget sødt til). Da jeg mødte min mand lavede han kun kaffe på sådan en italiensk kande, man stiller direkte på komfuret. Så kom hele espresso cafélatte bølgen, og vi fik hurtigt anskaffet os en espressomaskine købt i Italien. Og skiftet den ud senere med en bedre (og pænere) model.

I mange år lavede vi kun kaffe på espressomaskine eller stempelkande, og altid på friskkværnede bønner. Men pludselig kapitulerede vi og købte en ganske almindelig filterkaffemaskine. Sådan til når der bare skal laves en balje om morgenen, eller det skal være hurtigt og nemt til mange gæster. – Men jeg ELSKER en rigtig god kop kaffe, og har de sidste mange år drukket den sort.homebarista-agtigtagtigt-dk-4En ny metode:

Derfor har jeg længe gerne ville prøve pour over, eller dryp – kaffe. Jeg lagde mærke til trenden da vi boede i Berlin, der kunne man få virkelig, virkelig god sort kaffe. Og på de bedste og mest nørdede kaffebarer kunne man købe tragte, kander og kedler til formålet.

Så jeg blev vildt glad da Homebarista.dk kontaktede mig, så jeg kunne komme igang og teste metoden. Og det er SÅ godt! Simpelt og nemt. Der er noget nærmest rituelt over denne måde at brygge kaffe på… Og det giver derfor mening at det er de japanske mærker, Hario og Kalita, der står bag disse kaffebryggere, for det er på alle måder en mere stille og nærværende proces end en prustende og spruttende filterkaffemaskine.homebarista-agtigtagtigt-dk-2

Brygningen:

Når man har kværnet bønnerne, er det bare at putte dem i filteret, der passer til tragten. Filteret er det godt lige at gennemvæde med kogende vand inden, så bliver kanden også varmet op og man kasserer selvfølgelig vandet. Hæld så kogende vand over bønnerne af et par gange i cirkulære bevægelser, allerbedst fra kedlen her med svanehals, som gør at vandflowet bliver mere ensartet og kontrolleret. Man kan også tage tid ifht. mængden af vand – vægten er med timer – og så efter en 3-minutters tid, er der lækker, lækker kaffe.

Meget mere rund, nuanceret og frugtrig i smagen. Og helt uden bitterhed, hvilket jeg synes er det vigtigste i forskellen på en rigtig god og en knap så god kop kaffe. Mild, men alligevel helt utrolig smagfuld. Uhmmm… gid jeg kunne putte duft og smag på indlægget :)

Der er en guide HER og tilgangen kan virke nørdet, men det er faktisk meget enkelt og bare hyggeligt.
homebarista-agtigtagtigt-dk-1-4

| …man skal bare huske at købe de filtre der hører til tragten… |

homebarista-agtigtagtigt-dk-1-8 homebarista-agtigtagtigt-dk-11

| …dryp, dryp… |

homebarista-agtigtagtigt-dk-1-5

| …kaffe crema… |

homebarista-agtigtagtigt-dk-1-7

| synes det er sådan en smuk elkedel!|

homebarista-agtigtagtigt-dk-17

| …lækre kaffebønner fra PROLOG, som bliver ristet i kødbyen på Vesterbro og forhandles eksklusivt af Homebarista… |

homebarista-agtigtagtigt-dk-13

| …kanden fungerer også som serveringskande med fint lille sort plastiklåg… |

homebarista-agtigtagtigt-dk-15

Find alle produkter på Homebarista.dk