DSC_0174 DSC_0159DSC_0163DSC_0176 DSC_0178 DSC_0186 DSC_0171 DSC_0184Mmmm.. bagt græskar… Sødt, blødt og bastant. Her brugt i en salat med et perfekt samspil imellem den sprøde “stærke” rucola, den tunge græskar, de knasende kerner, de søde tørrede bær, den umamiede gedefeta, de friske blåbær og med et pift af syrlig balsamisk glace. Fyldig og tilfredsstillende som hovedret endda helt uden brød til…

Du skal bruge:

  • et hokkaido græskar
  • en bakke rucola
  • et rødløg
  • en pandefuld græskarkerner
  • masser af blåbær
  • en bøtte gedefeta
  • tørrede bær (her goji-, trane- og blåbær)
  • olie, eddike, citron, honning og salt&peber til vinaigrette
  • balsamisk glace (en overdrevet lækker øko en fra Svansø fås i Føtex)

Ordn græskaren, hvis den er økologisk og pæn behøver den slet ikke at blive skrællet. Hvis den er lidt for nubret nogen steder kan man lige høvle det af med kartoffelskrælleren. Ellers skal den bare deles og kernerne skrabes ud. Skær i passende stykker/både, vend dem i olie, salt og lidt krydderier efter smag og kom på bagepapir. Jeg brugte lidt kanel og Rød Dip Mix fra Urtekram. Ind i ovnen på 200 grader en ca 30-45 min, men hold øje og stik i dem og smag på dem. De skal være møre ikke tørre. Skyld rucola, hak løg, rist kerner. Pisk en vinaigrette af ca 2 dele olie, 1 del æbleeddike, 1 del honning, citronsaft fra en halv citron og salt&peber. Anret derefter salaten med rucolaen i bunden, så de store græskarstykker og hæld vinaigretten over. Derefter drysses alt det andet med skønsom hånd og evt. i farvekoordineret rækkefølge. Sluttes af med dryp af balsamicoglacen.

Velbekomme!