2014-08-08 20.12.01Idag kunne jeg godt ønske mig tilbage til fredag for et par uger siden, da vi blev budt velkommen i København af min svigerinde&svoger + et vennepar. Solen skinnede og kbh føltes magisk da vi sad på en bænk ved vandet og drak cremant i aftensolen. På ren sommeraften vis havde vi først fået bord på Höst kl 20:30, så appetitten var god da vi slentrede gennem gaderne og nåede frem til den utroligt pæne restaurant. Vi måtte vente lidt udenfor, men det gjorde ikke så meget og var egentlig stemningsfuldt i sig selv.Untitled 23

Vi blev budt indenfor i vores eget, halvt aflukkede rum, til et smukt dækket langbord. Vi havde luret lidt på menuen udenfor, man kunne få 3 retter for 295,- og en vinmenu for 195,- og det valgte de fleste af os. Det var heller ikke noget problem for mig at få menuen, i en pesco-vegetar (jeg spiser fisk) version (det kunne som oftest godt knibe en del i Aa!). Konceptet er ny-nordisk og dermed afhængig af årstidens råvarer, så det kunne ikke passe mig bedre. Indretningen og maden supplerede hinanden til perfektion. Bliver altså så glad af meget gennemførte oplevelser! De har iøvrigt også vundet flere internationale designpriser.

Indimellem de 3 retter kom der små overraskelser, der ikke stod på menukortet. Det elsker jeg når restauranter gør… Der skal ikke så meget til, at man føler man får noget ekstra. Meget hurtigt kom en starter, efter forretten en mellemret og så en prædessert – prædessert er da den mest geniale opfindelse ;) Den glemte jeg så at tage billede af, men det var en dejlig let bær, ymer fromage, lakrids ting…

Altså små 500kr pr person for en komplet restaurant oplevelse. Så hvis man ikke ved hvor man skal tage hen og dinere i aften eller imorgen, kan jeg anbefale at man ringer og prøver at få et bord på Höst :)

Untitled 17…specialdesignet porcelæn i grå nuancer der indfanger den nordiske stemning og kæmpe industrilamperlamper. Til højre toiletterne i fuld træbeklædning og med rå vaske…2014-08-08 20.24.25…vores bord i et rum for sig selv…Untitled 17 2014-08-08 20.47.58starteren: Den grå tallerken kom ind som et låg ovenpå skålen med kartofler. Da den blev taget af steg der røg op…2014-08-08 21.04.32forret: kammuslinge suppe og vandbakkelse med karameliserede løg i (vandbakkelsen var så lækker!)2014-08-08 21.35.06mellemret: svampesuppe + et lille ristet stykke rugbrød med ost, kål og karse2014-08-08 22.05.56hovedret: kulmule, med to slags rødbeder og sennepssovs (den ene rødbede var dehydreret med solbær og var ligeså sød og blød som en sveske)2014-08-08 22.54.41dessert: kamilleis med hvedekerner og marengs der var lavet på hø og æbleeddike (den var lidt spøjs)2014-08-08 23.29.07et farvelkig ned i kælderen