Banana Peanutbutter Cream Pie

Skal I se Super Bowl i aften/nat? I så fald får I måske lyst til at lave en Banana Cream Pie, der er den ultimative Super Bowl dessert! Jeg har smækket en sammen, som er lidt “sundere”.

I hvert tilfælde er den uden mel og kun sødet med en smule kokossukker. Den er også lidt nemmere og enklere at lave, da den ikke skal bages og der skal heller ikke koges creme. Desuden består den af ingredienser, man måske allerede har hjemme (så er det kun fløden der skal hentes ;).Bunden består nemlig blot af mandler og smør. “Cremen” er peanutbutter. Og så selvfølgelig bananer, flødeskum – og så mørk chokolade som er min tilføjelse, fordi jeg ikke laver kage uden at bruge mørk chokolade ;)Du skal bruge:

Bunden:

  • 150g mandler
  • 100g smør
  • 2 spsk kokossukker
  • 1 nip salt

Fyldet:

  • 2 store spsk peanutbutter
  • 2-3 bananer
  • 1/4l piskefløde
  • 1 teske vaniljepulver
  • 50g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Rist mandlerne i ovnen på 160gr. i ca 15minutter. Eller, hvis du synes det er nemmere, på en tør pande for mellemhøj varme til de bliver gyldne og begynder at dufte. Smelt smørret. Blend, eller hak i en minihakkerne, mandlerne fint. Bland mandler, kokossukker og salt i smørret. Put i en form foret med bagepapir. Jeg brugte et kvadratisk fad på ca 23*23cm. Sæt bunden i køleskabet til den er helt kold og stivnet. Løsn bunden fra bagepapiret og skær kanterne til, så de bliver fine og lige (medmindre du har brugt en rund form selvfølgelig). Smør bunden med peanutbutter. Skær bananerne i skiver og fordel i et lag jævnt over hele kagen. Pisk fløden med vanilje. Fordel udover bananerne. Hak chokoladen og pynt til slut. Serveres i lidt små stykker, da den er heftig og fyldig.

N y d !